/ - FOTO: HRT - SKRINšOT HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA VILI BEROš
08/11/2023 u 21:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski ministar zdravlja: Postoje indicije šta je uzrok trovanja, ali ne mogu o tome

Ministar je naglasio kako je posebno čudno što su u pitanju različita pića koja se pune u različitim državama i dodao da je za otkrivanje uzroka zadužen Državni inspektorat

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je u svom gostovanju u Dnevniku HRT-a kako postoje određene indicije šta je uzrok trovanja, ali da još uvjek ne može da govori o tome, prenosi Nova.rs.

Upitan zašto javnost nije upoznata sa slučajevima trovanja koji su se desili u maju ove godine, Beroš je odgovorio da ne može komentarisati postupanje drugih državnih tijela, kao i da je KBC Rijeka obavijestio policiju o slučajevima trovanja istog dana.

Ministar je naglasio kako je posebno čudno što su u pitanju različita pića koja se pune u različitim državama i dodao da je za otkrivanje uzroka zadužen Državni inspektorat.

- Dosta je toga neobično. Postoje određene indicije šta bi mogao biti uzrok, ali ostavimo to Državnom inspektoratu- rekao je Beroš u Dnevniku HRT-a.

On je takođe negirao mogućnost da je riječ o sabotaži i dodao da je moguće „da je do svega došlo usled čišćenja boca koje potencijalno može izazvati ovo“.

U maju ove godine, u Hrvatskoj je došlo do sličnog slučaja trovanja vodom iz flašice, kada je bračni par u jednom restoranu naručio mineralnu vodu.

Na pitanje novinarke HRT-a zašto tada niko nije reagovao i da li su građani imali sreće što tokom prethodnih pet mjeseci nije bilo slučajeva trovanja, Beroš je odgovorio: „Mogu reći da. Ali ko zna. Ja mogu govoriti samo o postupanju unutar zdravstvenog sistema. Mi smo na vrijeme odreagovali. Nakon mog saznanja o drugom događaju, ja sam se posle dva sata obratio javnosti“, rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:07