Jahorina, BiH / - FOTO: UNSPLASH
21/01/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jahorina privlači cijeli region: Olimpijski centar ugostio više od 100 hiljada skijaša

Zahvaljujući predanosti zaposlenih, tehnološkim unapređenjima i posvećenosti kvalitetu, finansijski rezultati su se povećali devet puta u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina

Olimpijski centar Jahorina u ovoj zimskoj sezoni ugostio je više od 100 hiljada skijaša, a očekuje se da će biti oboreni svi rekordi u posjećenosti, s obzirom na to da je već sada impresivan broj rezervacija.

- Zahvaljujući predanosti zaposlenih, tehnološkim unapređenjima i posvećenosti kvalitetu, finansijski rezultati su se povećali devet puta u poređenju sa istim periodom prošle godine - saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Najveći broj skijaša zabilježen je 11. januara, kada je ski-centar posjetilo impresivnih šest hiljada gostiju u toku samo jednog dana, javlja agencija Srna.

Iako su prethodnih dana postojali izazovi u vezi sa snijegom, tim Olimpijskog centra Jahorina uspješno je održavao staze i sistem vještačkog osnježavanja konstantno je u pogonu, prenose Nezavisne novine.

Palo je i novih 30 centimetara snijega, a temperaturni minus, koji je u najavi za naredne dane, pogodovaće proizvodnji novog vještačkog snijega.

Skijašima je na raspolaganju više od 70 odsto kapaciteta ski-centra i intenzivno se radi na osposobljavanju preostalih kapaciteta ovog ski-centra.

Noćno skijanje je u pogonu svaku veče u terminu od 18 do 21 sat.

U saopštenju se navodi da je proširen uticaj na nova tržišta, posebno ističući uspješan ulazak na englesko tržište sa čarter letom iz Londona.

- Jahorina je postala destinacija koja privlači ljubitelje zimskih sportova iz cijelog regiona, uključujući Rumuniju, Mađarsku i Tursku - navodi se u saopštenju i dodaje da je samo zbog Jahorine uveden let na relaciji Skoplje-Sarajevo ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Ova sezona je posebna, jer se obilježava 40 godina od održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, te su pripremljene raznovrsne proslave, retrospektive i prilike za zajedničko slavlje.

Iz Olimpijskog centra poručuju ljubiteljima skijanja da još postoji prilika da rezervišu smještaj po najpovoljnijim cijenama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 06:54