Petar Petković / - РТС
19/12/2023 u 21:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovska policija upala u “Rajsku banju”, istjerani radnici

Naglašeno je da će i o ovom napadu informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine

Pripadnici kosovske policije upali su u hotel i banjski kompleks “Rajska banja” u Banjskoj, mjestu u opštini Zvečan, i istjerali radnike. Kancelarija za KiM, na čijem je čelu v.d. direktora Petar Petković, osudila je incident.

Nakon vijesti da je policija upala u hotel “Rajska banja”, istjerala radnike i da mijenja brave na objektu, zamjenik komandira za region Sjever Veton Eljšani je rekao da policija u ovom trenutku samo asistira Kosovskoj agenciji za privatizaciju koja smatra da navedeni objekat nema adekvatnu dozvolu za rad.

Kancelarija za KiM je saopštila da “politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i vjerske praznike”.

- Tako su i danas, na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks “Rajska banja“, u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod prijetnjom silom istjerali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana. Srbima je na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svijetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer “ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na sjeveru pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu”.

- Priština je i na ovaj način potvrdila svoju namjeru sveobuhvatne okupacije sjevera Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks “Rajska banja“ jedna od strateških investicija Beograda na sjeveru Kosova i Metohije. Granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje i jasno je da je današnja akcija Prištine u selu Banjska dio plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Naglašeno je da će i o ovom napadu informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Objekat “Rajska banja” otvoren je 2019. godine, a finansirala ga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 13:00