Miroslav Lajčak / - EPA
20/05/2024 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lajčak: Spreman za još jedan sastanak Beograda i Prištine, ako su strane spremne za sporazum

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovio je da je spreman da bude domaćin još jednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine ako dvije strane pokažu "iskrenu spremnost da postignu sporazum".

Lajčak je sinoć u objavi preko svog Fejsbuk profila o aktivnostima prethodne nedjelje rekao da je ugostio glavne pregovarače Kosova u Srbije, u kako on vidi, "konačnoj rundi pregovora o propisima Kosovske centralne banke".

- Nažalost, nije postignut sporazum i nije jasno kako će to uticati na svakodnevni život pogođenih zajednica na Kosovu. Ostajem spreman da budem domaćin još jednom sastanku o ovom pitanju pod uslovom da strane pokažu iskrenu spremnost da postignu sporazum - napisao je Lajčak, prenose mediji.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova Petar Petković i Beslim Bisljimi sastali su se, sedmi put, u Briselu 15. maja da, uz posredovanje Evropske unije, razgovaraju o posljedicama odluke Centralne banke Kosova, ali ni na tom sastanku nije postignut sporazum.

Stano i Lajčak: Ne postoji spremnost Beograda i Prištine da se pronađe kompromis

Lajčak je posle te runde razgovora sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine u Briselu, takođe rekao da je spreman ponovo da ugosti obje strane ukoliko pokažu spremnost da postignu međusobno prihvatljivo privremeno rješenje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. jun 2024 15:22