/ - FOTO: TVITER
03/11/2022 u 11:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medicinska sestra koja je tukla staricu se brani: Prva me je napala, povrijedila mi je ruku

Tvrdi da se branila od starice

Region je potresao uznemirujući snimak iz doma za stare u Peći, gdje su tri medicinske sestre brutalno maltretirale 70-godišnju ženu.

Jedna od njih, medicinska sestra Aurona Peljaj, koja je uhapšena, iznijela je sramnu odbranu policiji, tvrdeći da se zapravo branila od starice. Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se smije udarajući staricu, koja nije imala snage da se odbrani.

Peljaj tvrdi da ju je starica prva napala i da je bila agresivna, prenosi portal Sinjali. Isti portal navodi da je Peljaj izjavila da je tog dana otišla da pomogne kolegama koji su imali posla sa starijom ženom, koja je, kako tvrdi, bila agresivna. Ona je navela i da je starica tog dana imala nervni slom.

– Kada sam počeo da radim, ona je već bila podstanar u kući i ljekar je potvrdio da ima psihičke smetnje. Na dan incidenta bila je veoma agresivna i s vremena na vrijeme doživljavala nervne slomove, o čemu smo obavijestili ljekara. Tog dana smo dobili zadatak da im promijenimo pelene nakon što je jedna starija žena imala fiziološku potrebu i zaprljala to mjesto rukama. Čula sam buku u kupatilu i otišao da pogledam. Moje kolege su imale problema tamo i željela sam da pomognem. Napala me i povrijedila ruku, napala me je nogom. Nisam koristila nasilje ili veliku silu osim da je spriječim da me napadne. Ona je tog dana napala i drugog stanara - tvrdi Peljaj.

Peljaj svoje postupke smatra ispravnim, navodeći da je morala da dominira ljudima sa mentalnim problemima. Ona je takođe dodala da je pomenuti starački dom namjerno objavio snimak jer je ona juče napustila posao, prenosi Sinjali.

Peć: Uhapšena i treća medicinska sestra zbog prebijanja starice u domu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 15:37