Milorad Dodik / INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL
22/05/2024 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Memorijalni centar u Potočarima ne može osigurati uslove za posjetu članova Vlade RS

Memorijalni centar u Potočarima ne može osigurati uslove za posjetu članova Vlade Republike Srpske (RS), imajući u vidu njene stavove i politiku kad je riječ o genocidu počinjenom u Srebrenici u julu 1995.

To je saopštio je na društvenoj mreži Iks direktor Centra Emir Suljagić.

Suljagićev odgovor objavljen  je dan nakon što je predsjednik RS Milorad Dodik izjavio da još nema odgovora na zahtjev koji je uputio Memorijalnom centru da delegacija Vlade RS 23. maja položi vijenac u Potočarima, podsjeća Radio Slobodna Evropa, prenosi N1.rs.

Memorijalni centar Potočari o Dodikovoj namjeri da položi cvijeće: Nije dobrodošao niko ko negira genocid

Suljagić je u pismu Vladi RS, koje je objavio na Iksu, naveo da ako predsjednik i predstavnici Vlade RS insisitraju da odaju počast žrtvama iz perioda 1992-1995. mogu to da učine na putu do Srebrenice, pa tako u Srebrenici mogu položiti cvijeće na školskom igralištu ispred osnovne škole gdje su u aprilu 1993, usled artiljerijskog napada Vojske RS ubijena 74 Bošnjaka iz Srebrenice i Podrinja, a više od 100 ranjeno.

On je dodao da se radi o zvaničnom odgovoru Memorijalnog centra koji će biti poslat Vladi RS, a kao mjesta koja delegacija Vlade RS može posjetiti pomenuo je i mjesto stradanja Bošnjaka u zemljoradničkoj zadruzi u Kravici u blizini Bratunca, nekadašnji logor Sušica kod Vlasenice, kao i dom kulture u Zvorniku.

Dodik je u utorak, 21. maja najavio da će na dan rasprave o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, u Srebrenici biti održana sednica Vlade i rukovodstva RS i da će zvaničnici RS položiti cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu, koje je udaljeno nekoliko kilometara od Potočara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 14:25