Vjosa Osmani / - FOTO: KOSOVO ONLINE
24/03/2024 u 13:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Osmani: Vječno hvala NATO-u što nije zatvorio oči na stradanja naroda Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani danas se, na 25. godišnjicu početka intervencije NATO na teritoriji bivše SRJ, zahvalila zemljama članicama alijanse "što nisu zatvorile oči na stradanja naroda Kosova u to vrijeme".

Ona je zajedno sa ambasadorima savezničkih zemalja akreditovanih na Kosovu odala počast palim vojnicima NATO tokom sukoba na Kosovu i rekla da vjeruje da će Kosovo vrlo brzo sjedeti u tom vojnom savezu.

- Vječno hvala NATO-u. Vjerujem da će Kosovo vrlo brzo sjesti u NATO pored prijatelja koji su stali uz nas u najtežim trenucima i da će ovaj dug vratiti pomažući drugim zemljama - rekla je Osmani.

Ambasadori zapadnih zemalja o bombardovanju SRJ: Duboko žalimo zbog izgubljenih života

Prema njenim riječima, 24. mart se pretvorio u nepokolebljivo partnerstvo Kosova i demokratskog svijeta u savezu koji traje i danas.

- Želim još jednom, u ime naroda Kosova, da se od srca zahvalim svakom od NATO vojnika koji su rizikovali svoje živote da bi sačuvali naše. Zahvaljujem se svim liderima demokratskih država koji nisu zatvarali oči pred stradanjem naroda Kosova, već su pritekli da nas spasu, a i danas stoje uz nas dok zajedno radimo na tome da naši građani i prijatelji budu ponosni razvojem demokratije, zaštitom ljudskih prava i jačanjem međunarodnog subjektiviteta Kosova - istakla je ona.

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer napisao je na platformi Iks da se danas pridružio predsjednici Kosova Vjosi Osmani na spomen-obilježju palim NATO vojnicima.

- Sjećamo se i poštujemo hrabre vojnike koji su podnijeli vrhunsku žrtvu - napisao je američki ambasador Džefri Hovenijer, prisjećajući se dvojice američkih vojnika Dejva Gibsa i Kevina Ričeta.

Putin: Bombardovanje Jugoslavije pokazalo da Zapad sve tumači u svoju korist

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 04:05