Andrej Plenković   / FOTO: SKRINšOT
13/04/2024 u 20:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković: Milanović je politička štetočina

Predsjednik HDZ i premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je da hrvatski šef države Zoran Milanović ne zavrijeđuje da bude ni na jednoj javnoj funkciji u državi, opisavši ga kao političku štetočinu koja je donijela samo negativu i zagađenost.

Plenković je u izjavi novinarima, komentarišući poziv Milanovića da svoj glas daju bilo kome osim HDZ i onima koji podržavaju tu stranku, ponovio da Milanović krši Ustav RH i temeljna načela hrvatskog ustavnog poretka i da se ponaša potpuno suprotno svom ponašanju iz 2020. godine.

Tada je, dodao je, Milanović u skladu sa zakonom kao predsjednik Republike raspisao parlamentarne izbore, izabrao jednu od nedelja za dan njihovog održavanja, a nakon izbora dao mandat predsjedniku HDZ Plenkoviću koji je imao 76 potpisa podrške u Saboru, javlja Hina.

Plenković je naveo da Milanović danas napada baš svakog živog ko ima drugačiji stav, uz ocjenu kako takav čovjek ne zavrijeđuje da bude na javnoj funkciji u hrvatskoj državi.

Plenković oštro o Milanoviću: „On je maligni element političkog života i društva“

Gledamo kupus ljevice koja je vidjela rezultate anketa, vidjela je da gube i u javni prostor su počeli nametati političku diverziju, sabotažu koja ne može proći, ocijenio je Plenković, prenosi N1.

On je naglasio da je aktuelna vlast „evropski stabilizacioni mehanizam“, i ukazao na „privredni rast, projekte, solidarnost u društvu, rješavanje svih problema.“

- Ljudi vide ko se bori, a ko je štetočina - dodao je Plenković.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj zakazani su za 17. april.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:28