Dodik sa partijarhom / foto: Srna
30/04/2023 u 17:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predsjednik Srpske Milorad Dodik sa partijarhom srpskim Porfirijem

Patrijarh Porfirije jutros je u Mrkonjić Gradu osveštao obnovljeni Hram Rođenja Presvete Bogorodice koji je teško oštećen u posljednjem ratu 1995. godine, kada ga je granatirala hrvatska vojska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i episkop banjalučki Jefrem sastali su se sa patrijarhom srpskim Porfirijem u Vladičanskom dvoru u Banjaluci.

Susretu prisustvuje i episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije, prenijela je "Srna".

Patrijarh Porfirije jutros je u Mrkonjić Gradu osveštao obnovljeni Hram Rođenja Presvete Bogorodice koji je teško oštećen u posljednjem ratu 1995. godine, kada ga je granatirala hrvatska vojska.

Obraćajući se vjernicima u Mrkonjić Gradu, patrijarh Porfirije je istakao da je mnogostruko blagosloven njihovom ljubavlju i vjerom i obradovan činjenicom da se nalazi u ovom gradu prepunom svetinja i molitvi.

Patrijarh je tokom posjete poručio da tamo gdje je Srbin vezan crkvom i vjerom, on zna ko je, kome pripada i ima svoj pravoslavni sistem vrijednosti.

Srpski patrijarh je ukazao da kao što je čovjek bez duše utvara, tako je i zajednica, narod ili mjesto bez hrama utvara ili leš.

On je dočekan sinoć ispred Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, gdje je služena doksologija njemu u čast, a potom i večernje bogosluženje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 02:27