/ - NESTALA JAHTA FACEBOOK FOTO
24/11/2023 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pronađena jahta koju su dva para iznajmila u Hrvatskoj, a potom nestali sa radara

Jahta, koja je "izgubljena" 14. jula pronađena je kod Brazila nakon više od četiri mjeseca potrage

Skupocjena jahta Hanse 588 koju su ljetos dva para iznajmila u Hrvatskoj, a potom nestali sa radara, pronađena je na drugom kraju svijeta, prenose mediji.

Jahta, koja je "izgubljena" 14. jula pronađena je kod Brazila nakon više od četiri mjeseca potrage, prenosi Avaz. U toku je istraga o tome gdje je brod bio sve ovo vrijeme, kako i kako je završio daleko od Jadranskog mora. Kompanija Mischief sailing, u čijem vlasništvu je ova skupocjena jahta, zahvalila se svim pomorcima koji su pomogli u potrazi.

- Sve je riješeno uz pomoć društvenih mreža i oštrog oka budnih nautičara koji su uočili jahtu. Nikada im se ne možemo dovoljno zahvaliti na njihovoj odlučnosti da osiguraju da vlasti istraže brod za koji su mislile da je naš, i što su nas doveli u kontakt sa pravim ljudima koji bi mogli da pomognu u narednim koracima da je vrate. Svima vama, znate ko si, veliko hvala - navodi se u saopštenju kompanije.

Podsjetimo, dva para iznajmila su jahtu u Hrvatskoj 8. jula, a svaki trag im se izgubio 14. jula navečerkada su isključili uređaj za praćenje. Potom su bili viđeni kod Sivote u Grčkoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. februar 2024 15:36