/ - FOTO: INTERPOL
04/12/2023 u 11:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šef policije: Otac učestvovao u otmici Vanje, htio je iznuditi novac od njene majke

Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovala izvršenje krivičnog djela, kako bi od majke iznudila novac

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je izjavio na konferenciji za medije da je ubijena Vanja Gorčevska pokopana u okolini Skoplja. Takođe, kazao je da je u otmicu djevojčice uključen i njen otac.

Skoplje: Nestala Vanja (14) nađena mrtva

- U vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba. Tri osobe su u pritvoru, jedna je u inostranstvu, a peta osoba, otac maloljetnice, je privedena. Obavili smo ispitivanje, a mjere će se preduzete po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovala izvršenje krivičnog djela, kako bi od majke iznudila novac. Svi uključeni htjeli su imati materijalnu korist - rekao je Spasovski.

Potvrdio je da su ubijenom frizeru Pančetu Žežovskom uzeli vozilo i ubili ga, prenosi Avaz.

- Zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih oduzeto mu je vozilo, a zatim spaljeno. Tim vozilom je maloljetnica oteta nakon izlaska iz kuće, a prema izjavama osumnjičenih, prethodno je otac organizatoru dao informaciju da je maloljetnica sama izašla iz kuće - dodao je Spasovski.

Glavni organizator bio je Ljupčo Palevski, koji je pobjegao.

- Učinićemo sve da ga pronađemo- rekao je Spasovski.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:43