Vojislav Šešelj / - FOTO: N1
28/02/2024 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šešelj na sudu priznao vrijeđanje novinarke

Novinarka RTRS Miljanović Zubac je tužila Šešelja zbog uvreda koje je uputio njoj i njenoj porodici, povezujući je sa vladikom Grigorijem i nazivajuću je pogrdnim imenima

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj potvrdio je na ročištu u Trećem osnovnom sudu u Beogradu da je u emisijama emitovanim na televizijama Hepi i Pink rekao sve što je navedeno u tužbi koju je protiv njega podnijela novinarka Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) Nataša Miljanović Zubac, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Miljanović Zubac je tužila Šešelja zbog uvreda koje je uputio njoj i njenoj porodici, povezujući je sa vladikom Grigorijem (Durićem) i nazivajuću je pogrdnim imenima.

Šešelj je u TV emisijama izjavio i da se suprug Nataše Miljanović Zubac „ubio na grobu svoga oca“, zbog njene navodne povezanosti sa vladikom Grigorijem.

Direktnim obraćanjem advokatu i čitanjem tužbenog navoda, Šešelj je potvrdio da je sve što je navedeno rekao u pomenutim emisijama.

Miljanović Zubac je poslije suđenja rekla da je oproštajnim pismom svog pokojnog supruga, koje je na prethodnom ročištu dostavila, „rekla mnogo toga“.

Navela je da je slučaj stigao do Agencije za istrage i zaštitu – SIPA i Tužilaštva BiH.

- Od kad me je Šešelj javno izvređao usledila je serija napada na mene: zapaljen je automobil ispred kuće u kojoj sam stanovala, infracrveni zraci bili su na zidu dnevnog boravka, a lutka sa odrubljenom glavom, posuta crvenom tečnošću, stavljena je na prag kuće u kojoj sam stanovala. Na tom pragu ostavljena je i pisana poruka ‚Mrtva usta ne govore - navela je Miljanović Zubac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:45