Privođenje uhapšenih lica / - FOTO: YOUTUBE - MUP RS
28/03/2024 u 22:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Objavljen snimak hapšenja muškaraca koji su tvrdili da su oteli malu Danku

Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije.

Beogradski Interpol je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznijele tvrdnje da znaju gdje je nestala djevojčica te tražili 50.000 KM za otkrivanje informacija, podsjeća Klix.ba.

Poznata imena uhapšenih u BiH: Tvrdili da znaju gdje je nestala djevojčica iz Srbije, tražili 50.000 maraka

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o djevojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su od BiH reakciju. Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju prilikom čega su istražitelji Odsjeka za sajber kriminal uspješno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad T. B. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.) te se provjeravaju njihove tvrdnje da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice.

Danka Ilić (2) je nestala prije tri dana, u utorak popodne, dok je bila sa majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i da nje više nije bilo nakon što se vratila. Policija je odmah pretražila 10 kilometara oko mjesta nestanka, ali je nisu uspjeli pronaći.

Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligraf s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj provjeri.

Vatrogasci su se večeras vratili na mjesto njenog nestanka, čiste teren i kuću ispred koje se djevojčica navodno igrala u trenutku nestanka.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:23