SB UN / - FOTO:PRT SC
22/04/2024 u 23:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Dobio opomenu u UN-u: Predsjedavajuća zbog Vučića lupala šakom o sto

Na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravlja o šestomjesečnom izvještaju rada UNMIK-a na Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanesom Frejzer sa Malte.

Dajući riječ Vučiću, posle kojeg je govorila Osmani, predsjedavajuća sjednicom je istakla da oboje imaju tri minuta po dogovoru koji je prethodno postignut.

Predsjednik Srbije je umjesto svog izlaganja rekao da to nije dogovoreno i dodao „ali nema veze“. Frejzer mu je odgovorila da jeste dogovoreno, a Vučić joj je upao u riječ negodujući: „Ne, nije dogovoreno“.

Frejzer je tada podigla ton i počela da lupa šakom o sto, navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srpskim predsjednikom. Istakla je da ne dozvoljava da se njena zamjenica bude predstavljena kao lažov.

- Ja samo…, pokušao je nešto da objasni Vučić, ali ga je predsjedavajuća prekinula i nije mu dozvolila dalje da govori mimo izlaganja zbog kog je došao.

- Hvala gospodine predsjedniče, imate tri minuta - zaključila je Frejzer.

Vučić pozvao članice UN da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici

Sjednicu je osim ove scene obilježilo i prisustvo više žena koje su sjedjele iza kosovske predsjednice Vjose Osmani, a za koje je ona rekla da su žrtve silovanja i zločina na Kosovu, koje su počinili Srbi.

Vučić je protestovao kod Frejzer zbog prisustva ovih žena, ističući da se to prvi put desilo u SB UN.

 -Ovakvo nešto se prvi put desilo u SB UN. Doveli ste ljude koji ne pripadaju ovdje, ni diplomatskom koru, ni savjetničkom timu gospođe Osmani. To je vrsta političkog teatra i namještaljka za delegaciju Srbije - kazao je Vučić i pokazao fotografiju Srpkinje koja je silovana na Kosovu i ubijena.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 09:46