Zastava Kosova / - SHUTTERSTOCK
13/06/2024 u 13:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada Kosova usvojila mjere sankcija Rusiji, Bjelorusiji i Iranu

Vlada Kosova je danas donijela odluku o uvođenju sankcija prema Iranu, kao i proširenju sankcija protiv Rusije i Bjelorusije u vezi sa situacijom u Ukrajini i u vezi sa teškim kršenjem i zloupotrebom ljudskih prava u Ruskoj Federaciji.

Zamjenica ministra unutrašnjih poslova Liza Gaši je, obrazlažući ove mjere, rekla da je jedna od sankcija Ruskoj Federaciji vezana za ubistvo ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog.j

- Nastavljajući da podržava protivljenje ruskoj agresiji na Ukrajinu iu skladu sa sankcijama EU i SAD, Ministarstvo spoljnih poslova predlaže na razmatranje i usvajanje odluke o primjeni 12. i 13. paketa sankcija EU protiv Ruske Federacije zbog kršenja i prijetnje teritorijalnom integritetu, suverenitet i nezavisnost Ukrajine i druge sankcije za ozbiljna kršenja i zloupotrebe ljudskih prava u vezi sa ubistvom ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog - rekla je Gaši, prenosi N1.

Ona je kazala da je „paket sankcija protiv Irana“, uveden „protiv lica i subjekata uključenih u nuklearne raketne aktivnosti i lica koja pružaju podršku vladi Irana“.

Kosovo je i ranije bilo među onima koji su sankcionisali Rusiju zbog rata u Ukrajini, od njegovog početka 2022. godine.

SAD proširile listu sankcija, na njoj i ruska firma iz Beograda

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. oktobar 2024 03:37