/ - ALEKSANDAR VUčIć INSTAGRAM VIDEO
01/12/2023 u 11:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Neće biti izbora na Kosovu zbog Kurtija

Vučić se trenutno nalazi u Dubaiju gdje se održava Samit lidera o klimatskim promenama COP28

Neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM. Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, da mogu da ostvaruju, a Zapad će uvijek reći da nema mogućnosti da izvrši pritisak na Kurtija, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić se trenutno nalazi u Dubaiju gdje se održava Samit lidera o klimatskim promenama COP28.

- Mi moramo da priznamo Kosovo da bi Srbi mogli da učestvuju na izborima. Ništa više niti išta manje. I znaju to svi u Evropi, dobro je da će da reaguju, ali mi od te reakcije nećemo mnogo toga da imamo. Dakle, neće biti izbora u srpskim sredinama na KiM, zato što Aljbin Kurti ne želi da dozvoli Srbima ono pravo koje je prirodno, što je normalno da mogu da ostvaruju, a Zapad će nam uvijek reći da nema mogućnosti da izvrši pritisak na Kurtija i izdaće jedno saopštenje, a već je bila izjava Stana i to je to. U svakom slučaju nama ostaje da razmišljamo kako da štitimo svoje interese i dokle i koliko možemo da ih štitimo- rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je naveo da je imao važne sastanke u Dubaiju.

- Imali smo važne sastanke. Razgovarao sam sa Šarlom Mišelom i sa predsjednicima Mađarske, Poljske, Belorusije, kao i sa ljudima iz MMF-a- rekao je Vučić i dodao su svi razgovori za Srbiju od posebnog značaja, piše Kosovonline.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. februar 2024 17:57