Aleksandar Vučić / - SCREENSHOT YOUTUBE
16/04/2024 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: U Srebrenici se desio užasan zločin; Dodik: Nije bilo genocida

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mostaru da se u Srebrenici desio "užasni zločin", ali je poručio da iz Sarajeva ne treba da "obmanjuju" narod i da govore da je na primjer pucao iznad tog grada.

- Valjda Srbija treba da se raduje što se u planiranoj Rezoluciji o genocidu u Srbrenici ne pominju Srbi. Pa ni mi nećemo pominjati narode kad budemo podnosili rezolucije o Jasenovcu i Kragujevcu -rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje o rezoluciji o Serbenici, prenosi N1.rs.

Na pitanje o političkim razgovorima koje je imao u Mostaru, on je pomenuo da je razgovarao i sa specijalnim predstavnikom za razgovore Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da je situacija kompleksna i da su to ne laki razgovori.

NVO uputile inicijativu Spajiću: Crna Gora da kosponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici

- Mi nismo nikog napadali i optuživali, a vidite šta se srpskom narodu danas dešava - rekao je Vučić i istakao da je neophodno sačuvati mir i da susjedni narodi ne koriste svaku priliku da se hvataju za gušu.

On je, komentarišući izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je govorio prije njega, naveo da će uvijek biti uz RS, ali mu je poručio da sačeka da vidi da li će se nešto promijeniti.

Takođe je rekao da je Dodik u pravu u jednom, da se ne mogu kršiti zakoni unutar jedne zemlje i to oko najtežih pitanja, a da to nailazi na odobravanje spolja.

Dodik je prethodno rekao da se "u Srebrenici nije desio genocid, inače se ne bi toliko govorilo da jeste" i da građani u RS neće da žive sa "bosanskim muslimanima koji ih terete tako sramno".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:55