/ -FOTO: FACEBOOK, ALEKSANDAR VUčIć
26/08/2022 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Uhapsite me, samo me pustite u Jasenovac

Nijednu ružnu riječ nisam rekao, samo me pustite da položim cvijet, poručio je on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je spreman i za optužnicu i za hapšenje, ali samo traži da mu se dopusti da posjeti Jasenovac i oda počast žrtvama ustaškog terora.

- Pogledajte šta je sve izazvala moja želja da položim cvijet na Jasenovački cvijet. Nijednu ružnu riječ nisam rekao - izjavio je Vučić danas. 

Kazao je da je to izazvalo veliku histeriju i poručio je da ga mogu i uhapsiti.

- Zbog čega? Zbog riječi od 1995.? Nije problem, ja sam spreman, samo da me puste da odem do Jasenovca da položim cvijet. Takve optužnice mi možemo 20 protiv njihovih lidera podići. To je toliko glupo i besmisleno da nemam riječi da se takvim glupostima uopšte neki ozbiljan čovjek bavi - rekao je Vučić.

Podsjetimo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je ove sedmice da i Hrvatska "ako bude loše volje" može optužiti Vučića “zato što je divljao na teritoriju Hrvatske 1995. godine”.

Vučić je ponovio da "nijednu tešku riječ,niti nešto loše" nije rekao ni o kome iz Hrvatske, kao što oni govore o Srbiji i njemu.

Podsjetimo predsjednik Srbije Vučić imao je namjeru 17. jula posjetiti spomen područje Jasenovac, na kojem je u Drugom svjetskom ratu bio ustaški koncentracioni logor u kojem su ustaše tadašnje samoproglašene Nezavisne Države Hrvatske držale zarobljenim i ubijale Srbe, Jevreje i Rome,.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:03