/ KoSSev
14/05/2024 u 22:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zaplijenjena veća količina naoružanja i municije u Zvečanu, uhapšen bivši policajac

Kod mosta u Zvečanu zaplijenjena je veća količina naoružanja, municije, vojne i policijske opreme, a uhapšen je bivši pripadnik Kosovske policije.

Kosovska policija je ovu zapljenu povezala sa prethodnim zapljenama oružja na Sjeveru, prije svega sa Banjskom.

Iako su sazvali vanrednu konferenciju za medije u Sjevernoj Mitrovici kako bi iznijeli podatke o većoj zapljeni oružja u opštini Zvečan „grupe srpskih terorista Milana Radoičića“, spominjući i srpskog predsjednika, dva najviša čelnika Kosovske policije, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i direktor Gazmend Hodža nisu obezbijedila prevod na srpski, inicijalno pozdravljajući novinare samo na albanskom, piše KoSSev.

Na pitanje novinara KoSSeva da objasni o čemu se radi, od ovih zvaničnika inicijalno je stigao odgovor da će nakon obraćanja obojice zvaničnika, dati odgovore na pitanja novinara.

Tek nakon insistiranja više novinara na srpskom, Svečlja je dao dio sumiranih podataka.

Kaže da je navodno „poslije dobijenih informacija od građana“, ali i Obavještajne agencije Kosova, policija izvršila pretres – kazao je na srpskom, ne navodeći i gdje. U prethodnom uvodnom izlaganju na albanskom, saopštio je da se radi o opštini Zvečan.

Svečlja je naveo da je zaplijenjeno 10 automatskih pušaka, plastični eksploziv, šok bombe, prsluci, uniforme, kako on kaže „srpske armije“, djelova uniforme Kosovske policije.

- Pripremljeno je da se institucije Kosova, a najviše policija napadne od strane teroristističke grupe predvođene Radoičićem - kazao je Svečlja.

Tvrdi da se radi o oružju „po ugledu“ na ono prethodno zaplijenjeno u Banjskoj.

Oružje je izloženo i označeno brojevima.

Od pušaka, na fotografijama se vidi mahom Kalašnjikov, više desetina šaržera, radio veze, više desetina tzv. šok bombi, noževi, više optičkih uređaja, jedan manji dron, ručna bomba, dvogled, pancir, uniforme sa grbom Vojske Srbije, nekoliko bijelih uniformi na kojima se nalazi logo Kosovske policije, čak i jedna kapa na kojoj piše „BIA“. Uz sve ovo priložili su i srpsku zastavicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jun 2024 00:55