Redžep Tajip Erdogan / - EPA
04/05/2024 u 13:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Erdogan: Turska nije zastrašena prijetnjama Zapada

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ta zemlja preduzela trgovinske mjere kako bi primorala Izrael da primijeni odluku Međunarodnog krivičnog suda (ICJ) o prekidu vatre i da pusti povećanu količinu humanitarne pomoći u Gazu, napominjući da Ankara nije zastrašena prijetnjama Zapada zbog ove odluke.

Govoreći na skupu koji je organizovalo Nezavisno udruženje industrijalaca i poslovnih ljudi (MUSIAD) u Istanbulu, Erdogan je rekao da je jedini cilj Turske odluke da zaustavi trgovinu sa Izraelom da primora premijera Benjamina Netanjahua da se pridržava odluka o prekidu vatre, prenosi Dejli sabah.

On je napomenuo da Turska zna da će je Zapad “napasti” zbog zaustavljanja trgovine sa Izraelom, ali, kako je istakao, nije zastrašena i neće odustati.

- Mi ćemo stajati uspravno. Svjesni smo da je ono što trenutno radimo ispravna stvar. Ako se danas ne zauzmemo za ove ljude (Palestince), ko će se zalagati za nas ako doživimo nešto slično u budućnosti?- rekao je turski predsjednik.

On je istakao da će cilj Turske biti ispunjen kada se postigne prekid vatre i dovoljna količina humanitarne pomoći uđe u blokiranu palestinsku enklavu. “Potez Turske biće primjer za druge zemlje“, rekao je on i dodao da Turska nije u sukobu sa bilo kojom zemljom u regionu.

Erdogan: Turska ne želi neprijateljstvo ni sa jednom zemljom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jul 2024 09:11