/ - РТРС
22/11/2023 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropski parlament otvara kancelariju u Kijevu

Delegacija EU u svakoj zemlji koja nije članica EU je diplomatsko predstavništvo EU u okviru Evropske službe za spoljne poslove (EEAS)

Evropski parlament pristao je da otvori kancelariju u Ukrajini kako bi povećao svoju podršku ukrajinskom parlamentu, nakon zahtjeva najviših zvaničnika ukrajinske vlade, navodi se u dokumentu biroa Evropskog parlamenta u koji je imao uvid Euraktiv.

Odluka usvojena u ponedjeljak uveče ima za cilj da olakša odnose sa ukrajinskim parlamentom, posebno da ga poveže sa „relevantnim odborima” Evropskog parlamenta i da olakša administrativni rad.

Biro je tijelo Evropskog parlamenta odgovorno za administrativne odluke o unutrašnjem funkcionisanju institucije. Evropski parlament ima kancelariju za vezu za svaku državu članicu, koja pomaže u kontaktu Parlamenta sa državama članicama, prenose mediji.

Prema dokumentu, samo je nekoliko kancelarija Evropskog parlamenta osnovano u neevropskim gradovima, uključujući Njujork, Adis Abebu i Džakartu „gdje je osoblje parlamenta upućeno na Delegaciju EU”.

Delegacija EU u svakoj zemlji koja nije članica EU je diplomatsko predstavništvo EU u okviru Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. februar 2024 21:39