Ranjen Robert Fico / - X/DARKWEB
16/05/2024 u 07:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Fico nakon operacije u stabilnom stanju, privedena žena atentatora

Slovački premijer Robert Fico teško je ranjen juče nakon sjednice Vlade u Handlovi, oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Do atentata je došlo kada je Fico otišao među okupljene ljude.

Premijer Slovačke ustrijeljen je s nekoliko hitaca u grudi i stomak. Hitno je helikopterom prevezen u bolnicu i stanje mu je, kako javljaju slovački mediji, jako teško. Prema najnovijim informacijama slovačkih medija, Fico je operisan i budan.

Napadač je uhapšen na licu mjesta i navodno je riječ o 71-godišnjaku Juraju Cintuli, poznatom slovačkom književniku. Atentator je na ispitivanju rekao da je pucao u premijera jer se ne slaže s politikom vlade.

Sin atentatora: Možda mu se dogodio neki kratki spoj

Portal Aktualoty stupio je u kontakt sa sinom atentatora. Potvrdio je da njegov otac legalno posjeduje oružje ČZ 9 mm. Međutim demantovao je da je ikada spomenuo da je planirao napad na Fica.

- Nemam pojma što je moj otac namjeravao, što je planirao, zašto se to dogodilo - rekao je. Na pitanje mrzi li njegov otac premijera, odgovorio je: “Reći ću vam ovo – nije glasao za njega”.

- Možda mu se dogodio neki kratki spoj, ne znam. On je malo naglije naravi, ali nikada nije išao psihijatrima - kaže sin atentatora.

Policija zasad ćuti o motivu. Sastaje se Vijeće bezbjednosti

Slovačko ministarstvo unutrašnjih poslova i policija zasad ćute o tačnom motivu atentatora. Još nije najavljena  konferencija za medije o Ficovom trenutnom zdravstvenom stanju. Vijeće državne bezbjednosti sastaje se u Bratislavi.

Objavljena izjava koju je dao atentator: Masovni mediji se likvidiraju

Portal noviny.sk objavio je izjavu koju je policiji dao 71-godišnji književnik Juraj Cintula, atentator na Fica.

- Ne slažem se s politikom Vlade. Uostalom, masovni mediji se likvidiraju, zašto se napada RTVS, Mazák, zašto je smijenjen? - navodno je izjavio Cintula.

Slovački pisac osumnjičen da je pucao na Fica

Slovački mediji: Fico je pri svijesti

Slovački premijer Fico je nakon operacije u stabilnom stanju, prema informacijama portala Aktuality.sk. Prema portalima TA3 i Denník, N Fico je pri svijesti.

Kako javlja portal Štandard, ljekari pretpostavljaju da bi Fico u jutarnjim satima trebao moći komunicirati. Iz operacijske sale prebačen je u bolničku sobu.

Policija privela ženu atentatora. Pretražili mu stan

Policijski službenici započeli su proceduralne radnje i otišli u stan atentatora, javlja Nové Čas. Policija je u njegovom stanu bila nekoliko sati.

Oko 21 sat su izveli njegovu suprugu koja je lice pokrivala novinama. Policija je otpratila na ispitivanje.

(VIDEO) Ranjen slovački premijer: Robert Fico operisan, u ovom trenutku nije u životnoj opasnosti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 20:47