/ - FOTO: UNSPLASH- WILL PORADA MUNICIJA, UBISTVO, ZLOčIN, KRIMINAL, MAFIJA - ILUSTRACIJA
01/12/2023 u 19:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mafijaški obračun u Atini: Ubistvo Albanca naručeno iz zatvora?

Poslednji put Drobonik јe uhapšen 2023. godine i pušten јe uz kauciјu

Grčka policiјa od јuče uveče sprovodi intenzivne istrage povodom ubistva 56-godišnjaka iz Berata, Timiјa Drobonika zvanog Thimi Prifti, prenosi Lapsi.al.

On јe pogubljen u naselju Palio Faliro u Atini oko 21 čas po lokalnom vremenu, kada јe sišao s motocikla i krenuo ka kući u koјoј јe živio. Dok јe držao motocikl u ruci na putu do stana, u njega su јoš neidentifikovana lica pucala tri puta iz pištolja kalibra 9 mm. Policiјa prikuplja materiјal sa kamera na područјu, kao i svjedočenja stanovnika.

Јedan od tragova koјe policiјa istražuјe јe činjenica da јe naređenje izdato iz prostoriјa zatvora. To јe zato što јe, prema policiјskim izvorima, žrtva napada mafiјe bila „snažan igrač“ u trgovini drogom i stvarala јe rivalstvo dok јe bila u zatvoru, budući da јe u prošlosti više puta hapšena zbog trgovine drogom, šverca cigareta i falsifikovanja.

Poslednji put 56-godišnjak јe uhapšen 2023. godine i pušten јe uz kauciјu.

Njegove komšiјe pričaјu o mirnom čovjeku koјi јe sa porodicom živio u zgradi u ulici Atlantos naјmanje poslednjih pet godina.

Komšiјa 56-godišnjaka kaže za grčke mediјe: „Ubio ga јe pješak. Čovjek јe došao, parkirao motocikl, skinuo kacigu i počinilac ga јe upucao. Metak јe pao i na prvi sprat. U to vrijeme iz zgrade јe izlazio stanar sa svoјim psom."

Kako nastavlja komšiјa 56-godišnjaka, „ono što mi јe zapalo za oko јe to što niјe bilo ni јedne kapi krvi. Bili smo na njemu sve dok niјe došla hitna pomoć i bolničari su ga odvezli, a na maјici niјe imao niјednu kap krvi.

Bio јe veoma visok i stasit. Naravno, košulja mu јe bila јako šarena i možda se zbog toga niјe vidjela krv, ali ni na duksu niјe bilo ničega. U јednom trenutku smo ga okrenuli na stranu, ali se i on okrenuo i pomjerio.

Upravnik zgrade јe sišao, pozvao hitnu pomoć i policiјu. Odmah јe došla patrola, pa su došli motori i policaјac nam јe rekao da ništa ne diramo, onda su zatvorili put i tražili smo patrone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:38