Poplava Francuska / - FOTO: EPA
10/03/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nekoliko ljudi nestalo u poplavama na jugu Francuske

Otac i dva djeteta se vode kao nestali u poplavi na jugu Francuske, dok je majka spasena, saopštile su danas lokalne vlasti.

Poplava je odnijela je četvoročlanu porodicu, među kojima su dva djeteta stara četiri i 13 godina, dok su pokušavali da pređu most preko rijeke Gardon u selu Dions, sjeverno od grada Nim.

Otac i dva djeteta se vode kao nestali, ali majku (40), koja je bila u automobilu, pronašli su spasioci i odveli je u bolnicu, dodaje se.

Potraga za troje članova porodice je u toku, a spasioci imaju pomoć helikoptera, dronova i pasa tragača, prenio je TV Frans info.

Spasioci takođe traže dvije žene, za koje se vjeruje da imaju 47 i 50 godina, koje su pozvale hitnu službu sa mosta iz grada Godarže na sjeveru, kada im se kontakt izgubio.

Lokalni zvaničnici su rekli da je još jedan vozač belgijske nacionalosti nestao, zbog čega postoji zabrinutost da ga je odnijela voda.

Ministar spoljnih poslova Žeralnd Darmanen rekao je da su spasioci izveli 35 operacija u tim oblastima, dok je trajala oluja.

Dodao je da je bujica odnijela vozila i da zasad "nema traga" nestalima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:19