Bundestag, Njemačka / - SHUTTERSTOCK
30/12/2022 u 22:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Njemačka traži uvođenje sistema za praćenje korona virusa na aerodromima

Kina je ovog mjeseca ukinula politiku “nultog kovida” što bi Kinezima trebalo da omogući da više putuju u inostranstvo, dok u toj državi istovremeno vlada najveći talas zaraze na svijetu

Njemačka je danas zatražila da se na evropskim aerodromima uspostave sistemi za praćenje novih sojeva korona virusa, zbog naglog skoka broja zaraženih u Kini, ali se u ovoj fazi protivi obveznom testiranju putnika koji dolaze iz te države.

Kako prenosi Hina, dok neke zemlje među kojima su Sjedinjene Američke Države, traže da se putnici iz Kine testiraju, njemački ministar zdravlja Karl Lauterbach to za sada ne smatra potrebnim.

On se, međutim, zauzeo da se na evropskim aerodromima uspostave “sistemi praćenja” koji bi omogućili brzu detekciju novih opasnih sojeva.

- Ciljana kontrola, na primjer, nekih aviona mogla bi igrati ulogu. Jako je važno da u tome Evropa postupa koordinisano, rekao je Lauterbach, dodajući da će o tome u petak razgovarati s francuskim kolegom.

Kina je ovog mjeseca ukinula politiku “nultog kovida” što bi Kinezima trebalo da omogući da više putuju u inostranstvo, dok u toj državi istovremeno vlada najveći talas zaraze na svijetu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 12:25