Ilustracija / Shutterstock
11/01/2024 u 07:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznata ukrajinska tužiteljka i njena ćerka pronađene mrtve

Olga Kolinko pronađena je u svojoj kući u Kijevu, a njena ćerka u svom stanu. Oba stana bila su zaključana iznutra, a pretpostavlja se da su žene preminule u različito vrijeme

Bivša zamjenica glavnog tužioca Ukrajine Olga Mihajlovna Kolinko i njena ćerka Jaroslava pronađene su u srijedu mrtve, bez znakova nasilne smrti, objavila je ruska novinska agencija "Interfaks" pozivajući se na izvore iz policije.

Olga Kolinko pronađena je u svojoj kući u Kijevu, a njena ćerka u svom stanu. Oba stana bila su zaključana iznutra, a pretpostavlja se da su žene preminule u različito vrijeme.

Prema prvim informacijama, majka je umrla prije dva mjeseca, a ćerka prije oko tri nedjelje.

Tijela su prebačena na sudsko-medicinsko vještačenje kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti i donijela odluka o daljem postupanju.

Olga Kolinko pronađena je kada su zaposleni u stambenoj upravi u prisustvu policije razvalili vrata stana. Pozvale su ih komšije jer je dan prije toga voda počela da se sliva niz stub, a vlasnici nisu otvorili vrata.

Poznato je da je 71-godišnja Olga Kolinko dugo godina teško bolesna i nije izlazila napolje. O njoj je brinula ćerka, koja je pronađena mrtva u obližnjem stanu koji je takođe pripadao porodici.

Olga Kolinko je dva puta obavljala funkciju zamjenika generalnog tužioca Ukrajine, od 1993. do 2000. i od 2003. do 2005. godine.

U periodu 2001-2003, bila je na čelu Komiteta za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije za vrijeme mandata predsjednika Leonida Kučme.

Svojevremeno je bila jedan od glavnih istražilaca u slučaju bivšeg premijera Ukrajine Pavla Lazarenka, koji je na kraju osuđen u SAD i više se nije vratio u Ukrajinu.

Kolinko je vodila slučajeve protiv bivšeg potpredsjednika Aleksandra Tkačenka, kao i bivšeg tužioca Svjatoslava Piskuna, koji je neko vrijeme bio njen neposredni rukovodilac.

Optužila ga je za paralelne komercijalne aktivnosti dok je radio kao državni tužilac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:44