/ - UBIJENA TINEJDžERKA/- MINISTERSTVO ZA VNATREŠNI RABOTI
04/01/2024 u 18:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo tinejdžerke u Skoplju

Maloljetna Vanja Đorčevska i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra

Osnovni krivični sud u Skoplju produžio je danas za 30 dana mjeru pritvora petorici osumnjičenih u slučaju ubistva 14-godišnje V.Đ. iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panče Žeževskog iz Velesa, prenosi Nova.rs.

Otac odao otmičarima ključnu informaciju o Vanji: Tinejdžerku ubili iz straha

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog krivičnog suda, Krivično vijeće tog suda je osumnjičenima produžilo mjeru pritvora, postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju.

Osumnjičeni za Vanjino ubistvo imao svoj podkast, iznosio kontroverzne stavove

Kako se dodaje, predlog za produženje mjere pritvora prihvaćen je za V. M, V. K. i B. V, za koje postoji osnovana sumnja za dva krivična djela ubistvo i dva krivična djela otmica, kao i za A.G, osumnjičenog za krivično djelo otmica.

Sjeverna Makedonija: Zatvorenici bijesni na uhapšene otmičare ubijene tinejdžerke

Predlog za produženje mjere pritvora za 30 dana prihvaćen je i za S.D, osumnjičenog da je pomogao počiniocu u izvršenju krivičnog djela, u vezi sa bekstovom prvoosumnjičenog, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom zatvoru u Turskoj, dodaje se u saopštenju suda u Skoplju, prenosi Plus info.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za ubistvo V.Đ. i Panča Žeževskog, uhapšen je 5. decembra u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Njemu je određen je pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Balikesir u Turskoj, saopštilo je 29. decembra makedonsko Ministarstvo pravde.

Kako je dodalo, tursko javno tužilaštvo istaklo u dopisu upućenom makedonskom pravosuđu da je Palevskom određen pritvor da bi se omogućilo njegovo izručenje Sjevernoj Makedoniji.

Maloljetna V.Đ.i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:39