Farmeri Italija / - FOTO: PRT SC/X
10/02/2024 u 18:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protest italijanskih poljoprivrednika podijeljen u dvije grupe, za i protiv vlade

Italijanski farmeri, kao i njihove kolege širom Evrope, organizovali su proteste kako bi iskazali protivljenje politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cijena poljoprivrednih proizvoda, za koje tvrde da ih promovišu država i EU

Italijanski poljoprivrednici koji su organizovali proteste širom zemlje danas su se podijelili na provladine i antivladine pristalice, nakon što je premijerka Đorđa Meloni obećala pomoć tokom razgovora sa poljoprivrednim udruženjima u petak.

- Jučerašnji sastanak u ministarstvu je loše prošao, dobili smo samo obećanja. Zato je još više vozila na putu i dovešćemo do 1.000 traktora - rekao je potparol grupe "Riscatto Agricolo" Andrea Papa.

Papa je dodao da je ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida u petak došao na skup nepozvan i da je dočekan zvižducima.

Drugi članovi "Riskato Agrikolo", između kojih je Roberto Rozati, imaju drugačije gledište na jučerašnje sastanke s premijerkom i ministrom poljoprivrede, prenosi Rojters.

- Juče se dogodilo mnogo stvari. Sa moje tačke gledišta, to je bio pozitivan dan. Danas ćemo u garnizonu sagledati situaciju i zajednički odlučiti kako dalje - rekao je Rozati i istakao da je Lolobriđida obećao da će za poljoprivrednike "vrata uvijek biti otvorena‘‘.

Italijanski farmeri, kao i njihove kolege širom Evrope, organizovali su proteste kako bi iskazali protivljenje politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cijena poljoprivrednih proizvoda, za koje tvrde da ih promovišu država i EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:50