Ilustracija / - EPA
15/05/2024 u 07:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ruske snage odbile ukrajinski napad iznad Krima, oboreno 10 balističkih raketa

Ruske vazduhoplovne snage su u toku noći odbile vazdušni napad Ukrajine na Sevastopolj, a ruski sistemi PVO su iznad Krima oborili 10 balističkih raketa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Protekle noći, broj pokušaja kijevskog režima da izvrši terorističke napade korišćenjem američkih operativno-taktičkih raketa ATAKMS, francuskih vođenih bombi HAMMER, američkih antiradarskih raketa HARM, raketa velikog kalibra i bespilotnih letjelica tipa avion zaustavljeni su ciljevi na teritoriji Ruske Federacije -navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Dodato je snage PVO oborile su 17 ukrajinskih dronova i 2 granate MLRS na nebu iznad Belgorodske, Brjanske i Kurske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Guverner Sevastopolja Mihail Razvozžajev je izvijestio da su snage protivvazdušne odbrane oborile nekoliko ukrajinskih projektila iznad voda u blizini grada i u oblasti aerodroma Belbek. Sevastopoljski spasioci ugasili su požar koji je nastao nakon pada raketa u rejonu sela Poljuško, ali nije bilo štete na civilnoj infrastrukturi.

Krhotine su pale i na području Fedorovske ulice, ali nije bilo žrtava. Prema riječima guvernera Belgoroda Vjačeslava Gladkova, tokom odbijanja vazdušnog napada na Belgorod u selu Dubovoe, zapalila se privatna stambena zgrada usled direktnog pogotka granate.

U napadu su povređene dvije osobe, tvrdi guverner. Ruska agencija navodi da je ukrajinsko granatiranje centralnih i pograničnih regione Rusije, postalo učestalo, ali da ruske vazduhoplovne snage redovno odbijaju napade.

Zelenski pozvao Zapad da ubrza obećane isporuke oružja Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 17:09