/ - EPA-EFEANDREA MEROLA
04/10/2023 u 06:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Identifikovano sedam žrtava nesreće kod Venecije, 18 putnika povrijeđeno

Autobus je sletio sa puta i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan sa Venecijom. Vozilo se zapalilo nakon što je dodirnulo strujne kablove

U autobusu koji je sinoć oko 20 sati sletio sa nadvožnjaka Liberta u Mestreu kod Venecije bila je grupa ukrajinskih i nekoliko njemačkih državljana, piše La Repubblica.

Među identificikovanim žrtvama nesreće autobusa u Mestreu pet je ukrajinskih državljana, jedan Njemac i vozač autobusa Italijan, potvrdio je prefekt Venecije Mikaele Di Bari za ANSA-u.

Ispred ulaza u kamp „Hu“ u Margeri, gdje su boravili turisti iz autobusa, okupljaju se ljudi tražeći najnovije informacije, a prefektura Venecije je poslala obavještenje svim konzularnim službama, jer se vjeruje da su većina žrtava strani državljani.

Nesreću je preživjelo 18 putnika koji su povrijeđeni i smješteni u raznim bolnicama u oblasti Veneto: devet u Trevisu (uključujući dvoje maloljetnika), četiri u Mestreu, jedan u Miranu i jedan u Dolu.

U bolnici u Mestreu, otvoren je prihvatni punkt za porodice nastradalih, koji čine 4 psihijatra i 2 psihologa. Pored državljana Ukrajine i Njemačke, u autobusu su bili i državljani Francuske.

U nesreći je, kako pišu italijanski mediji, smrtno stradao i 40-godišnji vozač autobusa Alberto Rizzotto.

RAI piše da je među trenutno potvrđenom 21 žrtvom u nesreći autobusa u Mestreu dvoje djece. Ima i 18 povrijeđenih, od kojih su neki u veoma teškom stanju.

Među 15 povređenih je još troje djece.

Podsjetimo, autobus je sletio sa puta i pao u blizini željezničke pruge u okrugu Mestre, koji je mostom povezan sa Venecijom. Vozilo se zapalilo nakon što je dodirnulo strujne kablove

Uzrok nesreće još nije jasan.

(VIDEO) Tragedija u Italiji: Više od 20 poginulih u padu autobusa sa nadvožnjaka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:45