Hapšenje Seada Dedeića / - FOTO: SKRINšOT - TVITER
25/05/2024 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U velikoj akciji turske policije uhapšen državljanin Crne Gore

Crnogorski državljanin Sead Dedeić, koji se bio na crvenoj Interpol potjernici koju je za njim raspisala Francuska zbog šverca droge, uhapšen je u četvrtak u velikoj akciji turske policije u Istanbulu.

Kako prenosi turski mediji, u policijskoj akciji uhapšen je i Holanđanin Marciano Eugene Ruimvijik koji je takođe, nalazi na crvenoj Interpol potjernici koju je za njih raspisala njegova matična zemlja

Dedeić kako su naveli lokalni mediji, na Interpolovoj potlernici našao se između ostalog i zbog krivičnog djela šverca droge i pranje novca, dok se Holanđanin tereti za šverc droge, ali i oružja.

- Crnogorski državljani Sead Dedeić za kojim je raspisana crvena Interpol potjernica koju je izdala Francuska i Holanđanin Marciano Eugene Ruimvijk, za kojim se tragalo po Interpolovoj crvenoj potjernici koju je izdala Holandija, uhapšeni su u operaciji koja je izvedena u Istanbulu - saopštio je Ali Ierlikaia, ministar unutrašnjih poslova Turske, prenosi Kurir.rs.

Filmska potjera u Španiji: Uhapšen državljanin Crne Gore

Kako je naveo turski ministar, Crnogorac i Holanđanin uhapšeni su u zajedničkoj akciji Upravi policije za borbu protiv narkotika, krijumčarenja imigranata i graničnih prelaza pri Pokrajinskoj policiji Istanbula.

- Francuska potražuje Dedeića zbog krivičnog djela šverca drogom, krijumčarenje i pranje para i biće isporučen zemlji koja ga potražuje po hitnom postupku. S druge strane Holanđanin se tereti za šverc droge i vatrenog oružja u oblasti Kaple u Holandiji, i on će takođe biti izručen svojoj zemlji - naveo je turski ministar, a prenose lokalni mediji.

Oni  su inače, pokušali da nađu utočište u Istanbulu koja je prema riječima ministra postala druga lokacija kriminalaca, posle prestonice emirata Dubaia.

- Plan bjegunaca i kriminalaca bio je da se neko vrijeme skrase u Istanbulu, ali je njihov plan osujećen - navode mediji, a turski ministar je dodao:

"Sead Dedeić je u našu zemlju ušao preko granice Edirne Ipsala 28. februara 2024. godine, a za njim je inače u aprilu podignuta crvena Interpol poternica. Holanđanin je uhapšen prilikom ulaska u našu zemlju, a takođe, za njim je Holandija izdala Interpol poternici u aprilu".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 07:26