Volodimir Zelenski / - EPA
30/03/2024 u 23:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zelenski pravi "čistku": Kabinet činimo funkcionalnijim

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da su kadrovske promjene u njegovom kabinetu izvršene kako bi djelovanje te institucije bilo funkcionalnije.

- Nastavljamo da ponovo pokrećemo naše državne institucije. Činimo kabinet funkcionalnijim - rekao je on u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform. Predsjednik je podsjetio da je ove nedjelje bilo nekoliko kadrovskih promjena, uključujući današnje razrješenje nekoliko savjetnika.

On je zahvalio svima na trudu u korist ukrajinske države. Zelenski je danas razriješio dužnosti nekoliko bliskih saradnika, među kojima i svog prvog pomoćnika Serhija Šefira, koji je imenovan 2019. godine.

Zelenski je smijenio i trojicu svojih slobodnih savjetnika - Oleha Ustenka, Serhija Trofimova i Mihaila Raduckog. Razriješene su i Natalija Puškarjova, povjerenica predsjednika za dobrovoljce, i Olena Verbicka, povjerenica za zaštitu prava vojnih lica.

U utorak je smijenjen Oleksij Danilov, koji je bio sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu, a Valerij Zalužnji, koji je 8. februara smijenjen sa dužnosti načelnika ukrajinskih oružanih snaga, početkom marta je imenovan za ambasadora Ukrajine u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:51