Dmitrij Medvedev / - SHUTTERSTOCK
04/02/2023 u 19:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvedev: Napad na Krim donio bi „neizbježnu odmazdu“ bilo kojom vrstom oružja

Međunarodno pravo poštuje volju naroda. Krim je Rusija. Napad na Krim označava napad na Rusiju i eskalaciju sukoba, napisao je Medvedev

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi eventualni napad na Krim značio eskalaciju sukoba i pozvao ukrajinske vlasti da shvate da bi takvi napadi naišli na „neizbježnu osvetu“ uz upotrebu bilo koje vrste oružja.

„Međunarodno pravo poštuje volju naroda. Krim je Rusija. Napad na Krim označava napad na Rusiju i eskalaciju sukoba. Ukrajinska banda narkomana mora da shvati da bi takvi napadi naišli na neizbežnu odmazdu uz korišćenje bilo koje vrste oružja“, napisao je Medvedev na Tviteru.

Savjetnik kancelarije Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak izjavio je da Kijev namjerava da „preuzme Krim običnom ofanzivom, u veoma kratkom roku“.

Privremeni vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Igor Klimenko je izjavio da je počelo formiranje jurišnih brigada od vojnika i graničara radi zauzimanja Krima i Donbasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:29