Rusija pretekla sve zemlje G7 / - EPA
29/02/2024 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Putin: Rusija pretekla sve zemlje G7, postaje jedna od četiri najveće ekonomije svijeta

Udio domaćih visokotehnoloških proizvoda na domaćem tržištu treba da se poveća 1,5 puta tokom 6 godina, a do 2030. godine Rusija treba da bude među 25 vodećih zemalja po broju industrijskih robota

Rusija je prošle godine pretekla sve zemlje Grupe sedam (G7) po stopi ekonomskog rasta, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin, prenosi B92.

- Ruska privreda je prošle godine rasla po stopama koje su više od globalnih. Po ovom kriterijumu smo pretekli ne samo vodeće zemlje Evropske unije, već i sve zemlje G7 - naveo je Putin u svom obraćanju Federalnoj skupštini o stanju nacije.

On je takođe izrazio uvjerenje da će Rusija u bliskoj budućnosti postati jedna od četiri najveće svjetske ekonomije, prenosi TASS.

Putin je kazao da bi bogati pojedinci i kompanije mogli u budućnosti da plaćaju veći porez,

- Predlažem da razmislimo o pristupima modernizaciji našeg fiskalnog sistema - naveo je predsjednik Rusije, dodavši da poresko opterećenje treba da se pravednije raspodjeli.

On je istakao da je neohodno udvostručiti državne i poslovne investicije u istraživanje i razvoj na dva odsto BDP-a, prenosi Komersant.

- Udio domaćih visokotehnoloških proizvoda na domaćem tržištu treba da se poveća 1,5 puta tokom 6 godina, a do 2030. godine Rusija treba da bude među 25 vodećih zemalja po broju industrijskih robota - zaključio je Putin.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:05