Ilustracija / - EPA
28/11/2023 u 08:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rusi tvrde da napadaju kod Avdejevke, Moskva izdala nalog za hapšenje portparola Mete

Sud u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu portparola Mete Endija Stouna zbog optužbi za promovisanje terorizma

Ruske snage su tokom vikenda potvrdile napredak sjeverozapadno i jugoistočno od Avdijevke, saopštio je američki Institut za proučavanje rata.

Snježna oluja, sa jakim vjetrovima ostavila je više od 2.000 naselja u 16 regiona Ukrajine bez struje, a više desetina auto-puteva je zatvoreno za saobraćaj.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenerg poručio je da će se Ukrajina pridružiti toj vojnoj alijansi nakon rata.

On je rekao da će na sastanku ministara spoljnih poslova država članica NATO-a ove nedjelje Alijansa potvrditi dugoročnu podršku Ukrajini.

Sud u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu portparola Mete Endija Stouna zbog optužbi za promovisanje terorizma, prenele su RIA Novosti.

Prethodno je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo potjernicu za Stounom. Glavne društvene platforme kompanije Meta – Fejsbuk i Instagram, zabranjene su u Rusiji ubrzo nakon izbijanja sukoba u Ukrajini u februaru prošle godine.

Poljski vozači kamiona i farmeri započeli su danonoćnu blokadu još jednog od najprometnijih graničnih prelaza sa Ukrajinom, Medika, četvrtog po redu, prenosi Rojters.

Kamiondžijama su se u protestu pridružili poljoprivrednici koji traže da država nastavi da im pomaže u borbi sa niskim cijenama žitarica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:44