Rudnik, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH - MARTIN BRECHTL MAJC0
01/04/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rusija prekinula potragu za rudarima zatrpanim više od dvije nedelje

Ruski spasioci su danas okončali spasilačke operacije čiji je cilj bio pronalaženje 13 rudara nestalih pod zemljom prije više od dvije nedelje na ruskom Dalekom istoku. Spasioci nisu uspjeli da dođu do njih.

Rudari specijalizovani za izradu tunela našli su se zarobljeni na dubini od približno 125 metara, 18. marta u rudniku zlata u Amurskoj oblasti, prenosi N1.rs.

- Stotine spasilaca upućenih na lice mjesta pokušavali su da raščiste ruševine i iskopaju tunele do njih, ali je „1. aprila donjeta odluka da se obustavi akcija spasavanja u rudniku Pionir n- saopštila je Pokrovski Rudnik, kompanija koja upravlja nalazištem.

Navodi se da su rezultati bušenja pokazali da su galerije u kojima se nalaze rudari ispunjene kamenom masom i vodom. To je dovelo i spasioce i zaposlene u rudniku uključene u operacije spašavanja, u veoma opasnu situaciju.

Vlasti su ranije saopštile da su spasilačke operacije komplikovane, zbog stalnog protoka podzemne vode u rudnik.

Nesreće u ruskim rudnicima, kao i drugde u zemljama bivšeg SSSR, i dalje su česte i uglavnom povezane sa slabom primjenom bezbjednosnih pravila, lošim upravljanjem, korupcijom ili korišćenjem zastarele opreme.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:34