/ - JEVGENIJ PRIGOŽIN, PRINTSCREEN
02/10/2023 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skaj njuz: Prigožinov sin preuzima Vagner

Ovaj potez bi obezbijedio alternativnog vođu komandantu Vagnera Andreju Troševu, koji je potpisao ugovor sa ministarstvom odbrane i koga je Vladimir Putin javno prihvatio, pridruživši mu se na sastanku prošle nedjelje

Sin nedavno stradalog vođe ruske vojne formacije Vagner Jevgenija Prigožina, Pavel Prigožin (25), preduzima korake da preuzme komandu nad Vagner grupom, naveo je američki istraživački centar ISV.

Kako se navodi, on pregovara sa ruskom nacionalnom gardom Rosgvardijom o tome da se Vagner ponovo uključi u borbu u Ukrajini, saopštio je ISV pozivajući se na Telegram kanal povezan sa grupom, prenosi Skaj njuz.

Ovaj potez bi obezbijedio alternativnog vođu komandantu Vagnera Andreju Troševu, koji je potpisao ugovor sa ministarstvom odbrane i koga je Vladimir Putin javno prihvatio, pridruživši mu se na sastanku prošle nedjelje.

To ukazuje da su pojedini članovi Vagnera zainteresovani za okupljanje oko alternative koja je povezana sa Prigožinom, navodi ISV.

Rosgvardija je direktno podređena predsjedničkoj administraciji, zbog čega je Putinovo javno prihvatanje Troševa i potčinjavanje Vagnerovih elemenata ruskom Ministarstvu odbrane vrijednom pažnje.

"Ministarstvo bi u svakom slučaju moralo da obezbijedi opremu i zalihe za velike, rekonstituisane snage pod Rosgvardijom, pošto Rosgvardija nema logističku infrastrukturu da to uradi sama", navodi Skaj njuz. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:21