Julija Navaljna / - FOTO: YT/PRTSC
24/02/2024 u 12:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Julija Navaljna traži da joj Rusi predaju tijelo supruga: Hrišćani ne rade ovo što Putin sada radi

Julija Navaljna je u videu kazala da Putin lično “muči” Navaljnog u smrti jednako kao što je to činio za njegova života

Supruga ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna u subotu je zatražila da ruske vlasti predaju njegovo tijelo kako bi ga sahranila i optužila je "demonskog" ruskog predsjednika Vladimira Putina za "mučenje" njegovog tijela.

Navaljna je u šestominutnom videu objavljenom na Jutjubu optužila Putina da tijelo njenog muža drži kao “taoca” i dovela je u pitanje Putinovu hrišćansku vjeru, koju on često ispovijeda.

Navaljnijeva majka Ljudmila je u petak rekla da su ruski istražitelji odbili otpustiti njegovo tijelo iz mrtvačnice u udaljenom arktičkom gradu Salehardu jer nije pristala da ga sahrani bez javne sahrane.

Kazala je da joj je zvaničnik rekao da bi trebala da pristane na njihove zahtjeve s obzirom na to da se Navaljnijevo tijelo već počelo da se raspada.

Navaljnijevi saradnici su u subotu rekli da su vlasti pretile da će ga sahraniti u udaljenoj zatvoreničkoj koloniji u kojoj je umro ako porodica ne pristane na njihove zahtjeve.

Julija Navaljna je u videu tvrdila da je Putin lično odgovoran za to i da “muči” Navaljnog u smrti jednako kao što je to činio za njegova života.

- Već smo znali da je Putinova vjera lažna. Međutim, sada to vidimo jasnije nego ikada- rekla je Navaljna, obučena u crno.

- Nijedan pravi hrišćanin ne bi mogao da učini što Putin sada radi s Aleksejevim tijelom- dodala je.

Navaljna je rekla da je njen suprug bio pobožan hršćanin, koji je odlazio u crkvu i da je njegov politički aktivizam nadahnut hršćanskim vrijednostima.

- Vratite nam tijelo moga muža. Želimo da ga sahranimo na human način, u zemlji, kao što je običaj u pravoslavnom hršćanstvu- zaključila je u videu.

Ljudmila Navaljnaja: Ruske vlasti mi prijete, hoće da tajno sahrane mog sina

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:12