Marija Zaharova / - EPA
10/03/2024 u 15:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zaharova: Papa se pozivom na pregovore za Ukrajinu nije obraćao Kijevu već Zapadu

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da se papa Franjo u pozivu da se rat u Ukrajini okonča pregovorima nije obraćao Kijevu, već Zapadu koji, kako je navela, koristi Ukrajinu kao instrument za ostvarivanje svojih ambicija.

Zaharova je rekla za agenciju ANSA da je papa u intervjuu u subotu za jednu švajcarsku televiziju tražio od Zapada da ostavi po strani svoje ambicije i da prizna da su one pogrešne. Zaharova je navela da Rusija nikada nije blokirala pregovore sa Ukrajinom.

- Svaki stručnjak, svaki političar, svaki diplomata danas shvata da je situacija u Ukrajini „u ćorsokaku” i zbog toga mnoge diplomate i zemlje pozivaju na pregovore - navela je Zaharova.

Direktor Kancelarije za medije Vatikana Mateo Bruni izjavio je da papa Franjo u intervjuu za švajcarski javni servis RSI, koji je prethodno objavljen, nije tražio od Ukrajine da se preda, kako su prenijeli neki mediji, već je namjeravao da pozove na prekid vatre i da ukaže na „hrabrost pregovora”.

Papa Franjo pozvao Ukrajinu da pregovara sa Rusijom: Kad vidite da ste poraženi...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:22