Volodimir Zelenski / - EPA
29/05/2024 u 23:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski: Odgovorićemo Putinu, sigurno

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je danas da se Ukrajina sprema za dalje neprijateljske aktivnosti na frontu i jasno razumije koje zadatke ruski predsjednik Vladimir Putin postavlja svojoj vojsci i u koje svrhe.

- Mi ćemo mu sigurno odgovoriti. Danas sam dobio i izvještaje od vrhovnog komandanta, načelnika Generalštaba i ministra odbrane o trenutnoj situaciji na frontu. Fokus je na svim pravcima, posebno ka Pokrovsku i Kurahovu u Donjeckoj oblasti, kao i u Kupjansku i drugim pravcima u Harkovskoj oblasti - rekao je Zelenski u večerašnjem video-obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da Ukrajina priprema diplomatske odgovore na pokušaje Rusije da potkopa Samit mira, koji počinje za dvije nedjelje.

- Rusija više nije u poziciji da poremeti samit, iako se veoma trudi da to učini. Vrši pritisak na lidere, otvoreno prijeti raznim državama destabilizacijom. I to je jedna od posljedica toga što svet daje terorističkoj državi previše vremena - zaključio je Zelenski, napominjući da se skoro stotinu država i međunarodnih organizacija pridružilo Ukrajini "u ovom globalnom naporu".

Demostat: Putinove poruke pred samit mira u Lucernu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:21