/ - FOTO: AMBASADA PALESTINE - PODGORIC A
25/11/2023 u 14:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasada Palestine: Predsjednik nastavio političke i diplomatske napore, potreban prekid genocida

U posljednjih nekoliko dana predsjednik Abbas je primio značajan broj stranih zvaničnika uključujući premijera Španije, premijera Belgije, ministra vanjskih poslova Velike Britanije, predsjednika Latvije, visokog predstavnika EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku

Predsjednik Mahmud Abbas nastavio je intenzivne političke i diplomatske napore sa akcentom na hitnu potrebu za prekidom genocida i sveopšte izraelske agresije na palestinski narod u Gazi i na Zapadnoj Obali, uključujući Jerusalimu. 

- U nizu sastanaka i telefonskih razgovora, predsjednik je ponovio svoje nedvosmisleno odbacivanje bilo kakvih pokušaja raseljavanja palestinskog naroda, tvrdeći da je Gaza sastavni dio Države Palestine. Abbas je naglasio da se sigurnost i mir mogu postići samo kroz politički okvir koji implementira rješenje o dvije države na osnovu međunarodnog legitimiteta, koji će voditi ka okončanju izraelske okupacije teritorija Države Palestine, uključujući Istočnog Jerusalima- navodi se u saopštenju.

U posljednjih nekoliko dana predsjednik Abbas je primio značajan broj stranih zvaničnika uključujući premijera Španije, premijera Belgije, ministra vanjskih poslova Velike Britanije, predsjednika Latvije, visokog predstavnika EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku. 

- Predsjednik  Abbas je takođe primio telefonske pozive od predsjednika Brazila, Francuske, Finske, Čilea, SAD-a i među ostalim i od premijera Australije, Indije i Pakistana- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 04:59