Ukrajina, rat.(FOTO: Vlada CG) / - GOV.ME
22/02/2024 u 17:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ambasadorka SAD pri UN: Ne slabi podrška Ukrajini

Ona je novinarima o Ukrajini i o politici SAD u međunarodnim forumima kazala da su SAD posvećene slanju pomoći Kijevu dok god to bude potrebno

Ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas Grinfild izjavila je da ne slabi podrška SAD i Evrope Ukrajini u njenoj borbi s ruskom invazijom, prenosi N1.rs.

Ona je novinarima o Ukrajini i o politici SAD u međunarodnim forumima kazala da su SAD posvećene slanju pomoći Kijevu dok god to bude potrebno.

- Ruski predsjednik Vladimir Putin može da zaustavi ovaj bezosjećajni rat i bol i patnju koju on donosi. Rusija se mora odmah povući iz Ukrajine, a dok se to ne desi mi ćemo nastaviti da podržavamo Kijev - navela je Tomas Grinfild.

Na pitanje novinara o smrti zatvorenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, odgovorila je da su Putinove namjere "dobro poznate i autoritarne".

- On je osoba koja će uništiti svoje neprijatelje i to se pokazalo i u slučaju Navaljnog. Predsjednik SAD Džozef Bajden je izjavio da će Putina smatrati odgovornim za akcije koje su preduzete u vezi sa Navaljnim. Uskoro ćemo vidjeti poteze koji se tiču sankcija - kazala je ambasadorka.

Na pitanje o vetu SAD na prijedlog rezolucije Savjeta bezbjednosti UN u kojem se tražilo da se odmah proglasi prekid vatre u Gazi, ambasadorka je odgovorila da je Vašington "posvećen nalaženju rješenja, a da prekid vatre nikome tome ne pomaže".

- Pozivi na proglašavanje prekida vatre nisu od pomoći podršci koja se pruža pregovorima u koje smo mi uključeni zajedno sa Katarom i Egiptom. Oduvijek smo podržavali humanitarne ciljeve - rekla je Tomas Grinfild.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:53