Džo Bajden / - EPA
18/01/2024 u 19:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bajden: Napadi protiv Huta u Jemenu će biti nastavljeni

Udari na te položaje uslijedili su poslije zvanične objave juče da su SAD stavile Hutije nazad spisak terorista

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je danas da će američko-britanski napadi na Hutije u Jemenu da se nastave dok god oni nastavljaju svoje napade na trgovačke brodove u Crvenom moru, javljaju agencije.

Na pitanje novinara u Bijeloj kući o tim udarima Bajden je odgovorio:"Je l‘ oni zaustavljaju Hutije? Ne. Hoće li se nastaviti? Da".

Američka vojska je noćas četvrti put za manje od nedjelju dana gađala uporišta pobunjenika Huta u Jemenu zbog ugrožavanja bezbjednosti pomorskog saobraćaja u Crvenom moru. Američke vojne snage izvele su udare iz Crvenog mora na 14 projektila pobunjenika Huti, koje podržava Iran, navela je na mreži X američka vojna komanda za Bliski istok, prenose mediji.

Projektili jemenskih pobunjenika bili su spremni za lansiranje i predstavljali su "neposrednu prijetnju", navela je američka komanda.

Udari na te položaje uslijedili su poslije zvanične objave juče da su SAD stavile Hutije nazad spisak terorista. Sankcije koje idu uz zvanično određivanje neke ekstremističke grupe, a je teroristička znači da se time prekida njihov izvor finansiranja.

Vašington je pobunjenike Hute nazvao "teroristima" koji nastavljaju napade na trgovačke brodove u Crvenom moru i u Adenskom zalivu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 05:24