/ FOTO: EPA
24/11/2023 u 22:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden: Postoje stvarne šanse da se primirje u Gazi produži

Sjećamo se i svih onih koji su još u pritvoru i obnavljamo svoju predanost da radimo i na njihovom oslobađanju, rekao je Bajden

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden rekao je da je oslobađanje prve grupe talaca od Hamasa samo početak i da postoje stvarne šanse da se produži privremeno primirje u Gazi.

On je u obraćanju novinarima u Masačusetsu, povodom Dana zahvalnosti, rekao da u narednih nekoliko dana očekuju da će desetine talaca biti vraćene svojim porodicama.

"Sjećamo se i svih onih koji su još u pritvoru i obnavljamo svoju predanost da radimo i na njihovom oslobađanju", rekao je Bajden.

Kako prenosi CNN, on je kazao da je Hamas izveo teroristički napad jer su njihov najveći strah Izraelci i Palestinci koji žive jedni pored drugih u miru.

“Moramo da okončamo ciklus nasilja na Bliskom Istoku i da obnovimo svoju odlučnost da slijedimo dvo-državno rješenje u kojem Izraelci i Palestinci jednog dana mogu živjeti jedni pored drugih, s jednakom mjerom slobode i dostojanstva”, kazao je Bajden.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 01:08