/ - FOTO: PRINTSKRIN
18/10/2022 u 11:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danska o Sjevernom toku: Preliminarna istraga pokazala – do curenja došlo zbog eksplozija

Istragu o prekidima gasovoda Sjeverni tok 1 i 2 od 26. septembra u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Danske trebalo bi zajedno da vode policija Kopenhagena i danska Bezbjednosno-obavještajna služba

Preliminarna istraga oštećenja na dva gasovoda Sjeverni tok u danskom dijelu Baltičkog mora, pokazuje da je do curenja došlo usled "snažnih eksplozija", saopštila je danas policija Kopenhagena.

Istragu o prekidima gasovoda Sjeverni tok 1 i 2 od 26. septembra u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Danske trebalo bi zajedno da vode policija Kopenhagena i danska Bezbjednosno-obavještajna služba, navodi Rojters.



-Još je prerano da se bilo šta govori o okviru po kome će se odvijati međunarodna saradnja sa, na primjer, Švedskom i Njemačkom, jer to zavisi od nekoliko aktera- saopštila je policija Kopenhagena.

Švedska je odbacila planove za zajedničku istragu s Danskom i Njemačkom o nedavnim eksplozijama na gasovodima Sjeverni tok 1 i 2, objavio je petak nedeljnik Špigl, pozivajući se na njemačke bezbjednosne izvore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 06:48