Džonson / Foto: MOD, CROWN COPYRIGHT
07/07/2022 u 07:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Došlo vrijeme i za njegovu ostavku: Nije pitanje da li će Boris otići, već kada će otići

Britanskog premijera napustilo preko 40 zvaničnika u Vladi, podržava ga samo ministarka kulture

Britanski premijer Boris Džonson smijenio je juče ministra za stambeno zbrinjavanje, izgradnju i zajednice Majkla Govea, koji je premijera pozvao da podnese ostavku, izvijestio je BBC.

Johnson se juče suprotstavio pritiscima ministara da podnese ostavku i sve snažnijoj pobuni unutar Konzervativne stranke, rekavši da će se oduprijeti svakom pokušaju da se smijeni.

Nakon više od 40 ostavki zvaničnika Vlade i otvorene pobune brojnih konzervativnih zastupnika u parlamentu, neki ministri otišli su saopštili Džonsonu da mora da ode sa funkcije, javlja izvor BBC-ja. 

Jedan od njih ubjeđivao ga je na to da se sam časno povuče, umjesto da se suoči sa izglasavanjem povjerenja. Mnogi zastupnici takođe kažu da više nije pitanje mora li otići, nego kada će otići.

Državna advokatica Engleske i Velsa Suela Brejverman takođe je sinoć pozvala Džonsona da podnese ostavku i tako je postala prva članica kabineta i Konzervativne stranke koja je najavila da će se kandidovati.

- Mislim da je došlo vrijeme za premijerovu ostavku- rekla je ona za ITV.

Uprkos brojnim zahtjevima upućenim premijeru da podnese ostavku, konzervativni zastupnik i njegov bliski saradnik Džejms Dudridž kazao je nakon sastanka kabineta za Sky News da je britanski premijer "spreman na borbu".

Džonsona samo podržava ministarka kulture Nadin Dories.

Na pitanje podržavaju li ga i ostali, odgovorila je: "Da, u potpunosti."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:00