Ilustracija / mreža X, screenshot
17/02/2024 u 20:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Foks njuz: Putinova pobjeda pred cijelim svijetom

Autori publikacije su izrazili uvjerenje da će oslobođenje Avdejevke "ojačati moral Rusije uoči dvogodišnjice sukoba i predstojećih predsjedničkih izbora u Rusiji"

​Jedan od najpopularnijih i najautoritativnijih američkih televizijskih kanala Foks njuz (Fox News) nazvao je oslobođenje Avdejevke značajnom pobjedom ruskog predsjednika Vladimira Putina, koja "označava prekretnicu" u ukrajinskom sukobu pred cijelim svijetom.

- Putin osvaja značajnu pobjedu, a ovaj događaj označava prekretnicu u ratu pred cijelim svijetom - navodi se u materijalu objavljenom na glavnoj stranici kanala.

Autori publikacije su izrazili uvjerenje da će oslobođenje Avdejevke "ojačati moral Rusije uoči dvogodišnjice sukoba i predstojećih predsjedničkih izbora u Rusiji".

Kako navode, poraz ukrajinskih oružanih snaga u Avdejevki dogodio se u pozadini sve većeg nedostatka municije i poteškoća u odobravanju novog finansiranja Kijeva od američkog Kongresa.

U subotu uveče, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski saopštio je odluku o povlačenju ukrajinskih jedinica iz Avdejevke i prelasku na odbranu.

Volodimir Zelenski je priznao činjenicu odluke o povlačenju trupa iz Avdejevke.

Oružane snage Ukrajine saopštile su ranije da je situacija za ukrajinske trupe u oblasti Avdejevke kritična, gora je nego u Artemjovsku, koji je Kijev predao u maju 2023. godine, a ukrajinskom operacijom tamo je tada komandovao Sirski, navodi "Foks njuz".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:14