/ - FOTO YOUTUBE SKRINšOT - BUSINESS TODAY
28/11/2023 u 20:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Izvučeni svi radnici iz urušenog tunela

Klizište je 12. novembra prouzrokovalo urušavanje dijela tunela dugog 4,5 kilometara, na oko 200 metara od ulaza

Spasioci u Indiji izvukli su grupu od 41 radnika koji su sedamnaest dana proveli u urušenom tunelu, prenose mediji.Tamošnji mediji navode da je grupa radnika izvučena kroz otvor od zavarenih cijevi, koje su spasioci prethodno provukli kroz zemlju i kamenje.

(VIDEO) Prvi snimci indijskih radnika koji su devet dana zarobljeni u tunelu

Klizište je 12. novembra prouzrokovalo urušavanje dijela tunela dugog 4,5 kilometara, na oko 200 metara od ulaza. Portparol vlade savezne indijske države Utarakand Kirti Pandvar kaže da je desetak spasilaca radilo tokom noći, ručno kopajući kamenje i krhotine, smjenjujući se u bušenju koristeći ručne alate, nakon što se zbog planinskog terena električna bušilica pokvarila u petak, tokom horizontalnog bušenja s prednje strane.

U nedjelju je započeto pravljenje vertikalnog kanala, korišćenjem nove mašine. Spasilačke ekipe izvukle su radnike na nosilima s točkovima kroz izbušene prostore.Dok su čekali izbavljenje, zarobljeni radnici imali su pristup svijetlu, vodi, kiseoniku i hrani preko endoskopskih rupa koje su izbušene ove nedjelje, saopštili su zvaničnici.

Medicinski radnici su dostavljali ljekove i pružali psihijatrijsku pomoć. Zbog problema sa opremom za bušenje operacija spasavanja je odlagana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
INDIJATUNELRADNICI
02. mart 2024 16:46