/ - FOTO: TVITER
03/12/2023 u 13:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Još jedan jak zemljotres na Filipinima, izdato upozorenje na cunami

Zemljotres je bio na 10 kilometara ispod površine Zemlje, prenio je Rojters

Zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je danas Filipine, saopštio je danas njemački centar za geonauku GFZ.

Kako je naveo GFZ, zemljotres je bio na 10 kilometara ispod površine Zemlje, prenio je Rojters. U zemljotresu magnitude 7,4 stepena koji je u subotu pogodio jug Filipina poginula je najmanje jedna osoba, a prijavljena je manja štete na lokalnim infrastrukturnim objektima, saopštile su danas filipinske vlasti i potvrdile da je stanovnicima ugroženih područja dozvoljeno da se vrate kućama, prenosi nova.rs.

Sinoćnji zemljotres pogodio je provinciju Južni Surigao, što je neposredno nakon potresa izazvalo evakuaciju i upozorenja na cunami na Filipinima, ali i u Japanu, prenosi Rojters.

„Jedna žena je poginula kada se srušio zid kuće iz koje je pokušavala da pobjegne sa porodicom“, rekao je zvaničnik Službe za vanredne situacije.

Nacionalni Institut za vulkanologiju i seizmologiju saopštio je da je prijetnja od cunamija na Filipinima povezana sa ovim zemljotresom u velikoj mjeri prošla.

(VIDEO) Serija zemljotresa pogodila Filipine,najavljen cunami, ljudi masovno bježe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:40