kina / FOTO:RTV
24/05/2024 u 19:17 h
Iva NešićIva Nešić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kina- CEEC savez objavio Ningbo inicijativu: Jačanje industrije i obrazovanja kroz međunarodnu saradnju

Kina- CEEC savez objavio je Ningbo inicijativu, prvi okvirni dokument za saradnju industrije i obrazovanja između Kine i CEEC-a, što je korak naprijed ka jačanju veza između obrazovanja i industrije.

Kroz organizaciju takmičenja u vještinama, promovisanje praktičnih projekata saradnje i uspostavljanje različitih platformi za međunarodnu razmjenu, Savez aktivno doprinosi izgradnji održive međunarodne saradnje u oblasti stručnog obrazovanja.

U aprilu 2023. godine, Savez je zvanično uključen u Kinesko-CEEC okvir saradnje, postajući prva institucija koja je uključena u okvir u oblasti stručnog obrazovanja u zemlji. Ovaj korak potvrđuje značajnu ulogu Saveza u promociji saradnje između Kine i CEEC-a, kao i njegovu posvećenost izgradnji visokog nivoa međunarodne saradnje.

U budućnosti, Savez će nastaviti da se fokusira na integraciju, inovaciju, saradnju i zajedničku dobit, te će raditi na jačanju veza između obrazovanja i industrije, sa ciljem da unaprijedi uticaj kineskog stručnog obrazovanja na međunarodnoj sceni i doprinese razvoju stručnog obrazovanja i inicijative “Puta svile”.
Kina-CEEC savez,  ustanova za saradnju industrije i obrazovanja, pod vođstvom Zhejiang Fashion Institute of Technology, zvanično je osnovan u Ningbo-u u novembru 2022. godine. Ovaj Savez predstavlja važnu platformu za razmjenu informacija i projektnu saradnju između međunarodnih koledža i preduzeća. Sa 112 članica, od kojih je 57 iz 12 centralno-istočnoevropskih zemalja, Savez je postao ključni akter u promociji saradnje između Kine i CEEC-a u oblasti stručnog obrazovanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 17:01